Joint Action Days, 26-30 iunie 2017

ANITP a participat la “ZILELE COMUNE DE ACŢIUNE” ( Joint Action Days)
– acţiune de nivel European, în perioada 26-30 iunie 2017 –

Reprezentanţi ai Agenţiei Naţionale Împotriva Traficului de Persoane (ANITP), alături de ofiţeri din cadrul Direcţiei de Combatere a Criminalităţii Organizate – Inspectoratul General al Poliţiei Române şi din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei de Frontieră şi reprezentanţi ai Asociaţiei „Salvaţi Copiii”, au participat la „ZILELE COMUNE DE ACŢIUNE”, organizate în perioada 26-30 iunie 2017, în aeroporturile din Bucureşti, Timişoara, Cluj, Oradea şi Craiova, precum şi în punctele de trecere a frontierei de la graniţa de vest.

„ZILELE COMUNE DE ACŢIUNE” reprezintă o acţiune la nivel European, derulată în parteneriat, după un plan comun, în scopul prevenirii şi combaterii traficului de persoane în vederea exploatării sexuale, din cadrul Proiectului „EMPACT” – Joint Action Days on THB for Sexual Exploitation.

În concret, partenerii au acţionat în sistem integrat, în intervalul orar de operare a zborurilor către destinaţiile de exploatare identificate, în aeroporturile din Bucureşti, Timişoara, Cluj, Oradea şi Craiova, pentru grupul ţintă reprezentat de pasagerii zborurilor operate de companiile „low-cost”. De asemenea, s-a acţionat în punctele de trecere a frontierei de la graniţa de vest a României.

Echipele au distribuit materiale informativ-preventive, au comunicat sfaturi şi informaţii utile privind modalităţile de recrutare folosite de traficanţi, mijloacele de diminuare a riscului de a deveni victimă a acestei infracţiuni, precum şi indiciile pentru a putea identifica şi salva o posibilă victimă.

Informaţii de background:

Agenţia Naţională Împotriva Traficului de Persoane coordonează, evaluează şi monitorizează la nivel naţional aplicarea politicilor în domeniul traficului de persoane de către instituţiile publice, precum şi a celor din domeniul protecţiei şi asistenţei acordate victimelor acestuia.

Informaţii suplimentare:
Telefon: 021-303 70 80 / int 15470, Fax: 021-319 01 83, E-mail: presa.anitp@mai.gov.ro
Website: anitp.mai.gov.ro, Youtube: ANITP Romania
Facebook: Agentia Nationala Impotriva Traficului de Persoane

2351