Sesiune de instruire sub egida OSCE – Vicenza, Italia

Sesiune de instruire sub egida OSCE în domeniul
combaterii traficului de persoane de-a lungul rutelor migratorii
05-09 iunie 2017, Vicenza, Italia

Video

ANITP a participat la Sesiunea de instruire în domeniul combaterii traficului de persoane de-a lungul rutelor migratorii organizată, sub egida OSCE, în perioada 05-09 iunie 2017, la Vicenza, Italia.

La această activitate de instruire au fost prezenţi 71 de participanţi din diverse domenii: ofiţeri din domeniilor combaterii traficului de persoane şi investigaţiilor economico-financiare, procurori, inspectori de muncă avocaţi, mediatori culturali, traducători, jurnalişti, organizaţii neguvernamentale, personal din adăposturile pentru victimele traficului de persoane, asistenţi sociali şi psihologi.

Pe baza unor scenarii realiste de trafic de persoane concepute de experţi, participanţii au fost implicaţi permanent în soluţionarea diferitelor cazuri, în special de exploatare sexuală şi prin muncă în rândul migranţilor. Provocările scenariilor au presupus: identificarea rapidă a victimelor şi a traficanţilor, cooperarea eficientă, eficacitatea investigaţiilor şi a punerii sub urmărire penală a infractorilor, respectarea drepturilor victimelor şi accesul acestora la serviciile de asistenţă şi protecţie.

Exerciţiile au avut rolul eficientizării deprinderilor participanţilor în interacţiunea cu victimele traficului de persoane, inclusiv în activitatea de sprijinire a acestora pe parcursul procesului penal.

Legături utile:

Stire Franţa

Despre proiect

Anunţul iniţial