Caravana #FREEDOMTOUR a pornit la drum

photo 11
București, 11 septembrie 2014. Organizația eLiberare, împreună cu partenerii săi, Agenția Națională Împotriva Traficului de Persoane (ANITP), Bancpost, Avis și organizațiile ADPARE și MATTOO au dat startul caravanei #FREEDOMTOUR.

Caravana #FREEDOMTOUR va călători în 16 orașe din România, cumulând 896 ore de călătorie – o oră pentru fiecare victimă a traficului de persoane identificată în anul 2013 în România, pentru a duce mai departe mesajul de prevenire și conștientizare asupra pericolului traficului de persoane – sclavia erei moderne. Turul va începe la data de 11 septembrie și se va încheia sâmbătă, 18 octombrie 2014, cu prilejul Zilei Europene de Luptă împotriva Traficului de Persoane, la ștafeta organizată de Bancpost, Run4Freedom.

La evenimentul de lansare au participat reprezentanți ai partenerilor implicați în campanie, ai Ambasadei Statelor Unite la București, reprezentanți ai societății civile și mass media.

Prezent la eveniment, Însărcinatul cu Afaceri a.i. al S.U.A., domnul Dean THOMPSON a arătat că acest proiect este un exemplu excelent în care autorităţile, mediul de afaceri și societatea civilă acţionează împreună pentru a sprijini o cauză importantă. „Toţi suntem responsabili să găsim modalităţi de a sprijini victimele și de a ne opune celor care le exploatează”, a spus Dean THOMPSON.

Directorul adjunct al Agenției Naționale Împotriva Traficului de Persoane, domnul Comisar Șef de poliție Marius Cătălin DRAGOTĂ a declarat: „Ne bucurăm să fim astăzi alături de partenerii noștri pentru a marca începutul de drum al caravanei numite simbolic #FREEDOMTOUR, care va duce în țară, prin vocea tinerilor voluntari, mesaje directe de prevenire. Ne dorim ca traficul de persoane să nu mai facă victime în rândul tinerilor, iar ANITP va încerca să găsească cele mai inovatoare soluții de a informa și preveni asupra riscurilor existente”.

Anthony C. HASSIOTIS, președinte executiv și CEO Bancpost, a declarat: „Sprijinul acordat de Bancpost în lupta împotriva traficului de persoane este modul nostru de a spune că odată ce știm, alegem să nu ignorăm, ci mai degrabă să facem ceva în privința asta.

Implicarea noastră în lupta împotriva traficului de persoane este ceva ce nu are un sfârșit și merge dincolo de noi sau de persoanele implicate. Țelul final? Să protejăm și să salvăm de la suferință măcar o persoană. Gândiți-vă la asta! Merită?”

Motivul care a stat la baza proiectului demarat de asociația eLiberare este necesitatea implicării societății civile. Organizația dorește să creeze un precedent pozitiv prin care să inspire oamenii la acțiune în propriile comunități. România se bucură de sprijinul autorităților în lupta împotriva traficului de persoane, însă reprezentanții societății civile recunosc nevoia unei mișcări sociale împotriva sclaviei moderne. #FREEDOMTOUR dorește să faciliteze acest lucru pe plan național prin activitățile demarate în cadrul proiectului.

Mai multe detalii despre traficul de persoane, prevenire și #FREEDOMTOUR puteți afla aici:
www.thefreedomtour.ro și www.eliberare.com.