COMUNICAT 10.05.2017

A.N.I.T.P. a primit vizita delegaţiei Hibiscus Initiatives
– 10 mai 2017, Bucureşti, sediul ANITP –

Agenţia Naţională Împotriva Traficului de Persoane (A.N.I.T.P.) a primit astăzi, 10 mai 2017, vizita delegaţiei organizaţiei neguvernamentale „Hibiscus Initiatives” din Londra, Marea Britanie.

Hibiscus Initiatives este o organizaţie caritabilă care oferă sprijin cetăţenilor străini, în principal femei, aflaţi în Marea Britanie, care au fost implicaţi anterior în sistemul de justiţie penală, fie ca făptuitori, fie ca victime. Organizaţia oferă asistenţă, inclusiv juridică, persoanelor deţinute în centrele de imigrări, precum şi victimelor violenţei domestice şi ale traficului de fiinţe umane.

Organizaţia poate sprijini repatrierea cetăţenilor străini în ţara de origine, reintegrarea cetăţenilor străini în societatea britanică, dar mai ales poate oferi sprijin şi consiliere victimelor violenţei domestice şi ale traficului de fiinţe umane.

Vizita a reprezentat o bună oportunitate de a consolida eforturile bilaterale şi de a intensifica schimbul de bune practici în vederea unui răspuns coerent faţă de provocările fenomenului traficului de persoane.

Informaţii de background:

Agenţia Naţională împotriva Traficului de Persoane este Coordonator Naţional al aplicării politicilor în domeniul luptei împotriva traficului de persoane având rolul de a desfăşura activităţi de prevenire şi monitorizare a acestui fenomen infracţional.

Pentru informaţii suplimentare, persoana de contact: Ciprian Ghiţuleasa, telefon: 021.311.89.81, fax: 021.319.01.83, e-mail: presa.anitp@mai.gov.ro.

Website: anitp.mai.gov.ro
Facebook: Agentia Nationala Impotriva Traficului de Persoane

2 1