Comunicat 19.05.2017

ANITP a participat la “ZILELE COMUNE DE ACŢIUNE” ( Joint Action Days)
– acţiune de nivel European, în perioada 15-19 mai 2017 –

Reprezentanţi ai Agenţiei Naţionale Împotriva Traficului de Persoane (ANITP), alături de ofiţeri din cadrul Direcţiei de Combatere a Criminalităţii Organizate – Inspectoratul General al Poliţiei Române şi din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei de Frontieră, precum şi reprezentanţi ai Organizaţiei Internaţionale pentru Migraţie (OIM România), ai Asociaţiei Ecumenice a Bisericilor din România (AIDRom) şi ai Asociaţiei „eLiberare”, au participat la „ZILELE COMUNE DE ACŢIUNE”, organizate în perioada 15-19 mai 2017, în aeroporturile din Bucureşti, Timişoara, Cluj, Oradea şi Craiova, precum şi în punctele de trecere a frontierei de la graniţa româno-ungară.

„ZILELE COMUNE DE ACŢIUNE” reprezintă o acţiune la nivel European, derulată în parteneriat, după un plan comun, în scopul prevenirii şi combaterii traficului de persoane în vederea exploatării prin muncă, din cadrul Proiectului „EMPACT” – Joint Action Days on THB for Labour Exploitation.

În concret, partenerii au acţionat în sistem integrat, în intervalul orar de operare a zborurilor către destinaţiile de exploatare identificate, în aeroporturile din Bucureşti, Timişoara, Oradea şi Craiova, pentru grupul ţintă reprezentat de pasagerii zborurilor operate de companiile „low-cost”. De asemenea, s-a acţionat în punctele de trecere a frontierei de la graniţa româno-ungară şi în anumite şcoli.

Echipele au distribuit materiale informativ-preventive, au comunicat sfaturi şi informaţii utile privind modalităţile de recrutare folosite de traficanţi, mijloacele de diminuare a riscului de a deveni victimă a acestei infracţiuni, precum şi indiciile pentru a putea identifica şi salva o posibilă victimă.

Informaţii de background:

Agenţia Naţională Împotriva Traficului de Persoane coordonează, evaluează şi monitorizează la nivel naţional aplicarea politicilor în domeniul traficului de persoane de către instituţiile publice, precum şi a celor din domeniul protecţiei şi asistenţei acordate victimelor acestuia.

Informaţii suplimentare:
Telefon: 021-303 70 80 / int 15470, Fax: 021-319 01 83, E-mail: presa.anitp@mai.gov.ro
Website: anitp.mai.gov.ro, Youtube: ANITP Romania
Facebook: Agentia Nationala Impotriva Traficului de Persoane