COMUNICAT 30.05.2017

A.N.I.T.P. lansează campania de prevenire a traficului de minori
„În lumea copilăriei nu e loc pentru traficul de persoane”

Agenţia Naţională Împotriva Traficului de Persoane (A.N.I.T.P.) împreună cu partenerii săi: Asociaţia „Dintr-un Basm”, Asociaţia „Zâmbetul Îngerilor” şi Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti, lansează în data de 31.05.2017, campania de prevenire a traficului de minori „În lumea copilăriei nu e loc pentru traficul de persoane” .

Campania se lansează cu prilejul celebrării Zilei de 1 Iunie – Ziua Internaţională a Copilului, în cadrul celei de-a IX-a ediţii a evenimentului „Ziua Porţilor Deschise pentru Copii” organizat de Ministerul Afacerilor Interne, în perioada 31 mai-01 iunie, la sediul central din Piaţa Revoluţiei nr. 1A.

Campania urmăreşte prevenirea traficului de minori în rândul şcolilor gimnaziale prin:
• informarea elevilor cu privire la acest fenomen şi la metodele de reducere a vulnerabilităţii acestora;
• instruirea cadrelor didactice cu privire la modul de identificare a potenţialelor victime ale traficului de minori ;
• informarea şi sensibilizarea opiniei publice cu privire la fenomenul traficului de minori.

Grupul ţintă principal este format din elevii din clasele V-VIII, profesorii şi părinţii acestora, iar grupul ţintă general este reprezentat de publicul larg, inclusiv din mediul online.

Mesajul campaniei constă într-un îndemn la conştientizare şi informare în vederea evitării traficului de minori şi a implicaţiilor acestui fenomen: ,,În lumea copilăriei nu e loc pentru traficul de persoane”.

Campania se va derula în perioada iunie 2017-iunie 2018.

În derularea campaniei, va fi folosit conceptul de educaţie prin artă: în timp ce copiii vor desena, picta, confecţiona origami etc., vor învăţa noi concepte precum: libertate, demnitatea persoanei, trafic de persoane, diferenţe culturale, toleranţă etc.

Campania beneficiază de asistenţa şi îndrumarea profesorilor specialişti, doctori în filosofia educaţiei şi în arte vizuale, cercetători în educaţie şi în terapie prin artă.

Informaţii de background:

Potrivit mediei multianuale, peste 30% din victimele traficului de persoane sunt minore, din care 90% sunt de gen feminin, peste 90% dintre acestea fiind exploatate sexual.

Agenţia Naţională Împotriva Traficului de Persoane coordonează, evaluează şi monitorizează la nivel naţional aplicarea politicilor în domeniul traficului de persoane de către instituţiile publice, precum şi a celor din domeniul protecţiei şi asistenţei acordate victimelor acestuia.

Informaţii suplimentare:
Telefon: 021-303 70 80 / int 15470, Fax: 021-319 01 83, E-mail: presa.anitp@mai.gov.ro
Website: anitp.mai.gov.ro, Youtube: ANITP Romania
Facebook: Agentia Nationala Impotriva Traficului de Persoane