Comunicat

ANITP a participat la sesiunea publică pentru susținerea celui de-al cincilea
Raport periodic al României cu privire la implementarea Convenției provind Drepturile Copilului
23-24 mai 2017, Geneva, Elveția

ANITP a participat la sesiunea publică pentru susţinerea celui de-al cincilea Raport periodic al României cu privire la implementarea Convenţiei provind Drepturile Copilului înaintat Comitetului ONU pentru Drepturile Copilului, în perioada 23-24 mai 2017, la Geneva, Elveția.

Acest Raport periodic este elaborat de către instituţiile cu atribuţii în domeniu, sub coordonarea Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Drepturilor Copilului şi Adopţie, în calitatea sa de autoritate centrală în domeniu.

Analiza preliminară a raportului mai sus menţionat este urmată, potrivit procedurilor de lucru ale Comitetului de la Geneva, de stabilirea datei unei sesiuni publice în cadrul căreia reprezentanţii statului parte la convenţia mai sus menţionată răspund la întrebările reprezentanţilor celorlalte state membre, referitoare la modalităţile prin care România înţelege să aplice şi să asigure respectarea drepturilor copilului pe teritoriul naţional.

Reprezentantul A.N.I.T.P. a prezentat activitatea desfăşurată de A.N.I.T.P., serviciile de care pot beneficia victimele traficului de persoane, măsurile adoptate pentru prevenirea şi reducerea traficului de copii, în special al fetelor, în scopul exploatării sexuale, precum şi măsurile referitoare la protecţia şi sprijinul acordate copiilor victime ale traficului.