Evaluarea activităţii Agenţiei Naţionale Împotriva Traficului de Persoane în anul 2021

COMUNICAT

În data de 16.02.2022 a avut loc activitatea de evaluare a activităţii Agenţiei Naţionale Împotriva Traficului de Persoane (A.N.I.T.P.), pentru anul 2021, în format hibrid, prin participare fizică și în sistem de videoconferință.

Activitatea a beneficiat de participarea domnului chestor general de poliție Bogdan DESPESCU, secretar de stat pentru ordine și siguranță publică în Ministerul Afacerilor Interne, a domnului comisar șef de poliție Maximilian NICOLAE, directorul Agenției Naționale Împotriva Traficului de Persoane, a doamnei Alina ALBU, procuror şef al Secţiei de Combatere a Criminalităţii Organizate din cadrul Direcţiei de Investigare a Infracţiunlor de Criminalitate Organizată şi Terorism, a domnului chestor de poliție Adrian LAMBRINO, director al  Direcţiei de Combatere a Criminalităţii Organizate din cadrul I.G.P.R.

Evaluarea a surprins principalele repere calitative şi cantitative ale activităţilor derulate pentru prevenirea situațiilor de victimizare, cercetarea aplicată a fenomenului traficului de persoane, monitorizarea asistenței acordate victimelor traficului, sprijinirea procesului judiciar și exercitarea rolului de actor european antitrafic.

Un aspect important avut în vedere și în anul 2021 a fost reprezentat de contribuția la demersul comun al actorilor din sistemul antitrafic românesc pentru îndeplinirea recomandărilor formulate în Raportul Departamentului de Stat al SUA| – Tip Report, demers coordonat de Comitetul de monitorizare a implementării Strategiei Naționale împotriva Traficului de Persoane pentru perioada 2018-2022.

Dorim să mulţumim tuturor partenerilor noştri pentru iniţiativele avute în domeniul luptei împotriva traficului de persoane, precum şi pentru colaborarea consistentă oferită de-a lungul întregului an !

 

Informaţii de background:

Agenţia Naţională Împotriva Traficului de Persoane evaluează şi monitorizează, la nivel naţional, activitatea desfăşurată în domeniul luptei împotriva traficului de persoane, îndeplinind rolul de raportor naţional.

Informaţii suplimentare:

Telefon: 021-303 70 80 / int 15470, Fax: 021-319 01 83, E-mail: presa.anitp@mai.gov.ro

Website: https://anitp.mai.gov.ro, Youtube: ANITP Romania,

Facebook: Agentia Nationala Impotriva Traficului de Persoane.