Conferința Alianței împotriva Traficului de Persoane

Conferința Alianței împotriva Traficului de Persoane
14-16 iunie 2021

În perioada 14-16 iunie 2021, s-a desfășurat cea de-a 21-a Conferință a Alianței împotriva Traficului de Persoane, organizată de Organizația pentru Securitate și Cooperare în Europa (O.S.C.E.), Biroul Reprezentantului Special al OSCE și Coordonatorul pentru Combaterea traficului de persoane.

Conferința a înregistrat cea mai mare participare de până acum, cele trei zile de dezbateri însumând peste 870 de reprezentanți ai celor 56 de state participante la O.S.C.E. și ai celor 11 state cu statut de parteneri pentru cooperare, precum și diferiți experți ai diferitelor organizații internaționale, organizații neguvernamentale partenere în Alianță și din mediul academic.

În cadrul evenimentului au susținut alocuțiuni doamna Helga Maria Schmid, Secretar General al OSCE, doamna Ylva Johansson, Comisar european pentru Afaceri Interne, domnul Valiant Richey, Reprezentant Special al OSCE și Coordonator pentru Combaterea traficului de persoane, doamna Anna Ekstedt, Ambasador Plenipotențiar pentru combaterea traficului de persoane în cadrul Ministerului Afacerilor Externe al Regatului Suediei, doamna Cristina Gallach, secretar de stat în cadrul Ministerului Afacerilor Externe, Uniunii Europene și Cooperării al Regatului Spaniei, doamna Siobhán Mullally, Raportor Special al ONU pentru traficul de persoane, precum și alți oficiali.

În acest an, subiectul dezbaterilor a fost reducerea și descurajarea cererii ca element fundamental în favorizarea și amplificarea traficul de persoane în scopul exploatării sexuale și exploatării prin muncă.
Având în vedere rolul de pionierat al ANITP în promovarea importanței decisive a reducerii și descurajării cererii în mecanismul traficului de persoane, precum și rezultatele pozitive înregistrate în campaniile de prevenire derulate în baza acestei noi arhitecturi anti-trafic, remarcate inclusiv în cadrul vizitei de țară a OSCE, directorul ANITP a fost invitat să modereze sesiunea dedicată transmiterii bunelor practici și informații-cheie existente în acest domeniu.

Informații de background:
Agenția Națională Împotriva Traficului de Persoane evaluează și monitorizează, la nivel național, activitatea desfășurată în domeniul luptei împotriva traficului de persoane, îndeplinind rolul de raportor național.

Informații suplimentare:
Facebook: Agentia Nationala Impotriva Traficului de Persoane
Website: anitp.mai.gov.ro, Youtube: ANITP Romania,
Telefon: 021-303 70 80 / int 15470, Fax: 021-319 01 83, E-mail: presa.anitp@mai.gov.ro