Conferinţă în domeniul traficului de persoane

Conferinţă în domeniul traficului de persoane
organizată de Ambasada Statelor Unite ale Americii în România,
01-02 februarie 2018

ANITP a participat la o conferinţă în domeniul traficului de persoane organizată de Ambasada Statelor Unite ale Americii în România, în perioada 01-02 februarie 2018, la sediul acesteia.

Evenimentul, organizat sub patronajul ambasadei, a fost susţinut de organizaţii neguvernamentale din ţară (Pro Prietenia), respectiv din Statele Unite ale Americii (Cross Sector Solutions) şi s-a adresat ofiţerilor de poliţie şi procurorilor din România şi Republica Moldova implicaţi în lupta împotriva traficului de persoane.

Principalul obiectiv al acestei întâlniri de lucru a fost de a se realiza un schimb de experienţă şi bune practici în domeniul combaterii şi prevenirii traficului de persoane.

Delegaţia ANITP a prezentat modul de lucru şi principalele realizări ale României în lupta împotriva traficului de persoane, măsurile prioritare întreprinse în domeniul coordonării victimelor traficului de persoane în cadrul procedurilor penale, precum şi alte elemente de expertiză şi bune practici în domeniul referirii, protecţiei şi asistenţei acordate acestora.

3 2 (1) 2