Conferință internațională Anti-Trafic

COMUNICAT DE PRESĂ
29.01.2021

Conferință internațională Anti-Trafic

În perioada 26-28 ianuarie 2021, a avut loc Conferința de marcare a celei de-a 20-a aniversări a Protocolului de la Palermo și a 10 ani de la înființarea Rețelei Coordonatorilor Naționali Anti-Trafic din Sud-Estul Europei.
Conferința a fost organizată împreună cu Biroul ONU pentru Droguri şi Criminalitate (UNODC), Centrul Internațional pentru Dezvoltarea Politicii de Migrație (ICMPD), Biroul Reprezentanței Permanente a Franței pe lângă Organizația Națiunilor Unite și organizații internaționale din Viena.
A.N.I.T.P. a avut onoarea deosebită de a fi aleasă drept gazdă a acestui eveniment foarte de important.
La conferință au participat coordonatorii anti-trafic din sud-estul Europei, reprezentanți ai agențiilor de aplicare a legii din statele membre ale Rețelei (polițiști, procurori, judecători), reprezentanți ai organizațiilor internaționale și neguvernamentale de profil.
Conferința a fost deschisă de către secretarul de stat pentru ordine și siguranță publică din Ministerul Afacerilor Interne, domnul chestor general de poliție Bogdan Despescu, alături de Excelența Sa, domnul Ambasador Xavier Sticker, Reprezentant Permanent al Franței pentru Națiunile Unite și al Organizațiilor Internaționale de la Viena, domnul Ilias Chatzis, șeful Secției pentru Trafic de Persoane și Trafic de Migranți al UNODC, domnul Martijn Pluim, Directorul structurii de Cooperare și Dialog pentru Migrație al ICMPD.
În continuare, au avut intervenții: domnul Valiant Richey, Reprezentant Special al OSCE și Coordonator pentru Combaterea Traficului de Persoane, doamna Petya Nestorova, Secretar Executiv al Consiliului pentru Convenția Europeană de Acțiune Împotriva Traficului de Persoane și doamna Elisabeth Moiron-Braud, Secretar General al Misiunii Interministeriale pentru protecția Femeilor în fața Violenței și pentru Lupta împotriva Traficului de Persoane (MIPROF).
Pe parcursul celor 3 zile, au fost dezbătute principalele provocări generate de pandemia de Covid – 19 și măsurile care ar trebui implementate, atât la nivel național, cât și internațional pentru a veni în sprijinul victimelor traficului de persoane și persoanelor vulnerabile.

Informaţii de background:
Agenţia Naţională Împotriva Traficului de Persoane evaluează şi monitorizează, la nivel naţional, activitatea desfăşurată în domeniul luptei împotriva traficului de persoane, îndeplinind rolul de raportor naţional.

Informaţii suplimentare:
Telefon: 021-303 70 80 / int 15470, Fax: 021-319 01 83, E-mail: presa.anitp@mai.gov.ro
Website: https://anitp.mai.gov.ro, Youtube: ANITP Romania,
Facebook: Agentia Nationala Impotriva Traficului de Persoane