Conferinţă internaţională la Palatul Parlamentului

Directorul A.N.I.T.P. la conferinţa internaţională

„Combaterea Traficului de Persoane – o luptă continuă”

Palatul Parlamentului, Bucureşti, 09 octombrie 2018

 

Directorul Agenţiei Naţionale împotriva Traficului de Persoane a participat la conferinţa internaţională „Combaterea Traficului de Persoane – o luptă continuă” organizată de Grupul pentru Combaterea Traficului de Persoane din cadrul Parlamentului României, în data de 09 octombrie 2018.

Evenimentul a fost prezidat de către domnul deputat Angel Tîlvăr, Coordonator al Grupului pentru Combaterea Traficului de Persoane şi Preşedinte al Comisiei pentru afaceri europene a Camerei Deputaţilor.

La conferinţă au participat membri ai guvernului, parlamentari, reprezentanţi ai instituţiilor naţionale cu atribuţii în domeniu, membri ai parlamentelor statelor din Uniunea Europeană, membri a corpului diplomatic, personalităţi ale vieţii culturale şi religioase, ale mediului academic, ale mediului de afaceri, reprezentanţi ai ONG-urilor naţionale şi internaţionale având ca preocupare prevenirea şi combaterea traficului de persoane, precum şi reprezentanţi ai mass-media.

Evenimentul a reprezentat o bună ocazie pentru schimbul de experienţă şi bune practici în domeniul prevenirii traficului de persoane.

In cadrul conferinţei au fost prezentate mesajele membrilor Guvernului şi ai Parlamentului, precum şi mesajul video al Coordonatorului European Anti-trafic, care a subliniat necesitatea adoptării, în continuare, a unei atitudini pro-active în punerea în aplicare a unor măsuri ferme şi concrete de descurajare a acestui flagel.

Mesajul Coordonatorului European Anti-trafic: