Întâlniri cu grupul-ţintă, Galaţi şi Bacău

Comunicat de presă
17.05.2019
Campania „DISTRUGE ZIDUL INDIFERENŢEI!” a ajuns în judeţele Galaţi şi Bacău

În perioada 13 – 16.05.2019, echipa de implementare a campaniei naţionale de prevenire a traficului de persoane în scopul expoatării sexuale „Distruge zidul indiferenţei! Traficul de persoane poate fi prevenit” a derulat activităţi preventive în municipiul Tecuci, judeţul Galaţi, precum şi în oraşul Buhuşi şi municipiul Bacău, judeţul Bacău.

Reprezentanţii ANITP, Ministerului Afacerilor Externe şi Ministerului pentru Românii de Pretutindeni s-au adresat deopotrivă specialiştilor din domeniul prevenirii şi combaterii traficului de persoane din cele două judeţe şi elevilor şi cadrelor didactice din Colegiul Naţional „Spiru Haret” Tecuci şi Liceul Teoretic „Ion Borcea” Buhuşi.

Echipa de implementare a campaniei a transmis celor peste 120 de elevi şi 35 de specialişti informaţii referitoare la fenomenul traficului de persoane, moduri de exploatare, metode de recrutare şi de exploatare a victimelor în scopuri sexuale, sfaturi şi recomandări privind siguranţa în ţară, în străinătate şi în mediul online şi a difuzat materialele video ale campaniei.

Informaţii de background:
 Agenţia Naţională Împotriva Traficului de Persoane evaluează şi monitorizează, la nivel naţional, activitatea desfăşurată în domeniul luptei împotriva traficului de persoane de către instituţiile publice şi organizaţiile neguvernamentale, îndeplinind rolul de raportor naţional.
Despre campanie:
Campania naţională de prevenire a traficului de persoane în scopul expoatării sexuale „Distruge zidul indiferenţei! Traficul de persoane poate fi prevenit” se derulează în perioada februarie – septembrie 2019, A.N.I.T.P. având ca parteneri: Ministerul Afacerilor Externe, Ministerul Educaţiei Naţionale, Ministerul pentru Românii de Pretutindeni, Asociaţia Ecumenică a Bisericilor din România – AIDRom, Asociaţia eLiberare şi Fundaţia World Vision România.
Spotul campaniei: https://www.youtube.com/watch?v=Vu7B_o-hCFk
Filmul documentar: https://youtu.be/IAXPZpabjf0
Despre proiect:
Activitatea este organizată în cadrul proiectului ROFSIP2016OS5A10P02 „Reducerea amplitudinii traficului de persoane printr-o mai bună informare a cetăţenilor”, ce se derulează la nivel naţional, pe o perioadă de 36 de luni, finanţat prin Fondul pentru Securitate Internă, componenta Cooperare Poliţienească.
Informaţii suplimentare:
Telefon: 021-303 70 80 / int 15470, Fax: 021-319 01 83, E-mail: presa.anitp@mai.gov.ro
Website: anitp.mai.gov.ro, Youtube: ANITP Romania, Facebook: Agentia Nationala Impotriva Traficului de Persoane