Întâlniri grupul-ţintă, Dolj

Comunicat de presă
29.05.2019
DISTRUGE ZIDUL INDIFERENŢEI! TRAFICUL DE PERSOANE POATE FI PREVENIT.
Acţiuni preventive în oraşul Filiaşi, judeţul Dolj

În perioada 27-28.05.2019, echipa de implementare a campaniei naţionale de prevenire a traficului de persoane în scopul expoatării sexuale „Distruge zidul indiferenţei! Traficul de persoane poate fi prevenit” a ajuns în oraşul Filiaşi, judeţul Dolj.

Activităţile de prevenire s-au adresat atât specialiştilor din domeniul prevenirii şi combaterii traficului de persoane, cât şi elevilor şi cadrelor didactice din liceul tehnologic “Dimitrie Filişanu” Filiaşi.

Specialiştii ANITP, Ministerului Afacerilor Externe şi Asociaţiei Ecumenice a Bisericilor din România au transmis informaţii referitoare la fenomenul traficului de persoane, moduri de exploatare, mijloace, metode de recrutare şi de exploatare a victimelor în scopuri sexuale, au difuzat materialele video ale campaniei şi au purtat discuţii interactive cu aproximativ 35 de specialişti şi 120 de elevi.

La finalul activităţilor, participanţii au primit şi sfaturi şi recomandări privind siguranţa în ţară, în străinătate şi în mediul online.

Informaţii de background:
 Agenţia Naţională Împotriva Traficului de Persoane evaluează şi monitorizează, la nivel naţional, activitatea desfăşurată în domeniul luptei împotriva traficului de persoane de către instituţiile publice şi organizaţiile neguvernamentale, îndeplinind rolul de raportor naţional.
 Despre campanie:
Campania naţională de prevenire a traficului de persoane în scopul expoatării sexuale „Distruge zidul indiferenţei! Traficul de persoane poate fi prevenit” se derulează în perioada februarie – septembrie 2019, A.N.I.T.P. având ca parteneri: Ministerul Afacerilor Externe, Ministerul Educaţiei Naţionale, Ministerul pentru Românii de Pretutindeni, Asociaţia Ecumenică a Bisericilor din România – AIDRom, Asociaţia eLiberare şi Fundaţia World Vision România.
 Spotul campaniei: https://www.youtube.com/watch?v=Vu7B_o-hCFk
 Filmul documentar: https://youtu.be/IAXPZpabjf0
 Despre proiect:
Activitatea este organizată în cadrul proiectului ROFSIP2016OS5A10P02 „Reducerea amplitudinii traficului de persoane printr-o mai bună informare a cetăţenilor”, ce se derulează la nivel naţional, pe o perioadă de 36 de luni, finanţat prin Fondul pentru Securitate Internă, componenta Cooperare Poliţienească.

Informaţii suplimentare:
Telefon: 021-303 70 80 / int 15470, Fax: 021-319 01 83, E-mail: presa.anitp@mai.gov.ro
Website: anitp.mai.gov.ro, Youtube: ANITP Romania, Facebook: Agentia Nationala Impotriva Traficului de Persoane