Proiectul PIP-II

Proiectul (P)revenire, (I)dentificare, (P)rotecţie – II

„Victimă a traficului de persoane poţi fi chiar tu! Nu te lăsa păcălită!”

Şedinţa Comitetului Director al proiectului

 

ANITP a organizat prima şedinţă a Comitetului Director al proiectului „Victimă a traficului de persoane poţi fi chiar tu! Nu te lăsa păcălită!”, miercuri, 28 septembrie 2016, la sediul central al Agenţiei din str. Ion Câmpineanu nr. 20.

Evaluarea rezultatelor obţinute în urma implementării proiectului (P)revenire, (I)dentificare, (P)rotecţie în perioada aprilie 2012 – noiembrie 2014 s-a concretizat, atât într-o serie de recomandări pentru ANITP, precum şi în continuarea implementării proiectului pentru o nouă perioadă de 27 de luni, începând cu iunie 2016.

Proiectul se va derula în baza Programului de Cooperare Elveţiano-Român pentru reducerea disparităţilor economice şi sociale în cadrul Uniunii Europene extinse, având în vedere noul acord dintre Corpul de Cooperare Elveţian, Controlul Democratic al Forţelor Armate şi Agenţia Naţională Împotriva Traficului de Persoane.

Obiectivul general al proiectului este reducerea vulnerabilităţii cetăţenilor români la fenomenul traficului de persoane, având ca obiective specifice creşterea conştientizării riscurilor asupra traficului de persoane şi creşterea capacităţii de auto-protecţie a persoanelor vulnerabile.

Valoarea totală a bugetului de proiect este de 289,914,25 CHF cu o contribuţie a partenerului elveţian în valoare de 246,427.11 CHF (reprezentând 85% din bugetul proiectului). Valoarea cofinanţării este de 43,487.14 CHF (reprezentând 15% din bugetul proiectului).