Raliere campanie Blue Heart

COMUNICAT DE PRESĂ
28.05.2019

A.N.I.T.P., alături de Statele membre ale UE, în campania Blue Heart
Viena, 20 mai 2019

Directorul A.N.I.T.P. a semnat în data de 20 mai 2019, la Viena, Austria, declaraţia de adeziune la campania „Blue Heart”, implementată de Biroul ONU pentru Droguri şi Criminalitate.

Actul de aderare a fost semnat în cadrul evenimentului Asistarea femeilor şi fetelor victime ale traficului de persoane cauzate de conflictele armate şi fluxurile mixte de migraţie, organizat de către Biroul ONU pentru Droguri şi Criminalitate în cadrul lucrărilor Comisiei de Prevenire a Criminalităţii şi Justiţia Penală a Organizaţiei Naţiunilor Unite.

România, alături de Statele membre ale Uniunii Europene: Franţa, Belgia, Austria, Germania, Suedia şi Marea Britanie, s-a raliat acestei campanii care urmăreşte informarea şi conştientizarea populaţiei, la nivel mondial, cu privire la riscurile traficului de persoane.

Implicarea României alături de partenerii tradiţionali ai campaniei respectiv, Consiliul Europei, Uniunea Africană, Consiliul Statelor de la Marea Baltică, UNESCO, UNICEF, OSCE, UNIFEM, UNIAP, Organizaţia Internaţională pentru Migraţie şi Organizaţia Internaţională a Muncii, majoritatea statelor membre ale UE, organizaţii neguvernamentale la nivel regional şi internaţional, are un impact pozitiv la nivel internaţional şi subliniază angajamentul ferm în lupta împotriva traficului de persoane.

Informaţii de background:
Agenţia Naţională Împotriva Traficului de Persoane evaluează şi monitorizează, la nivel naţional, aplicarea politicilor în domeniul traficului de persoane de către instituţiile publice, precum şi a celor din domeniul protecţiei şi asistenţei acordate victimelor acestuia.

Informaţii suplimentare:
Telefon: 021-303 70 80 / int 15470, Fax: 021-319 01 83, E-mail: presa.anitp@mai.gov.ro
Website: anitp.mai.gov.ro, Youtube: ANITP Romania,
Facebook: Agentia Nationala Impotriva Traficului de Persoane