Schimb de bune practici cu autorităţile din Suedia

Reprezentanţii A.N.I.T.P. au participat în data de 02.10.2018 la workshop-ul cu tema  „Facilitarea cooperării între autoritățile locale din Suedia și România privind protecția drepturilor cetățenilor UE vulnerabili,  desfăşurat la Palatul Parlamentului din Bucureşti.

Workshopul  a fost organizat în contextul Declaraţiei Comune între Ministerul Muncii şi Justiţiei Sociale din România şi Ministerul Sănătăţii şi Afacerilor Sociale din Suedia şi a Planului de Lucru aferent Declaraţiei pentru perioada 2018-2019 şi urmăreşte stimularea cooperării şi schimb de bune practici în domeniul social între reprezentanţii autorităţilor şi organizaţiilor neguvernamentale suedeze şi române.

Cu această ocazie, reprezentanţii A.N.I.T.P. au  prezentat rolul Agenţiei. în contextul efortului anti-trafic al autorităţilor române şi proiectele pe care instituţia le are în desfăşurare în domeniul prevenirii traficului de persoane.

Totodată, vineri, 05 octombrie, o delagaţie suedeză a fost primită la sediul A.N.I.T.P., unde au fost discutate aspecte de interes pentru ambele părţi în ceea ce priveşte dinamizarea cooperării între cele două părţi în sprijinul prevenirii traficului de persoane şi asistenţei acordate victimelor de origine română, identificate în Suedia.