Semnarea Protocolului de colaborare cu Asociația Liberated

COMUNICAT DE PRESĂ
09.12.2021

Semnarea Protocolului de colaborare cu Asociația Liberated
București, 08 decembrie 2021

Miercuri, 9 decembrie 2021, la sediul ANITP, a avut loc evenimentul de semnare a protocolului de colaborare între Agenţia Naţională Împotriva Traficului de Persoane și Asociația Liberated.

La activitate, au participat: domnul comisar șef de poliție Maximilian NICOLAE, directorul ANITP și doamna Gabriela MOISE, reprezentanta Asociației Liberated.

Protocolul își propune realizarea unui parteneriat activ și eficient între cele două părți, în scopul derulării de activităţi de prevenire comune adresate copiilor, parinților și profesorilor, la nivel local, regional și naţional, în vederea informării și creșterii capacității de protecție față de traficul de persoane.

În egală măsură, parteneriatul urmărește desfășurarea unor acțiuni informativ-preventive care să abordeze diminuarea vulnerabilităților copiilor în fața pericolelor din mediul online.

Semnarea acestui protocol de colaborare se circumscrie strategiei ANITP de consolidare a parteneriatului cu societatea civilă, în vederea eficientizării demersurilor de prevenire a traficului de persoane.

Informaţii de background:

Agenţia Naţională Împotriva Traficului de Persoane evaluează şi monitorizează, la nivel naţional, activitatea desfăşurată în domeniul luptei împotriva traficului de persoane, îndeplinind rolul de raportor naţional.

Asociația Liberated este implicată activ în luptă împotriva traficului de copii și de persoane din România prin educație și totodată face parte din rețeauaProTECT, platforma de colaborare a organizațiilor specializate în prevenirea, protecția, asistența victimelor, proceduri penale, civile, lobby și advocacy pentru inițiative cu un impact mai mare în lupta împotriva traficului de persoane.

Informaţii suplimentare:
Facebook: Agentia Nationala Impotriva Traficului de Persoane
Website: anitp.mai.gov.ro, Youtube: ANITP Romania,
Telefon: 021-303 70 80 / int 15470, Fax: 021-319 01 83, E-mail: presa.anitp@mai.gov.ro

Facebook: https://www.facebook.com/liberatEDRomania
Website: https://www.liberated.global/romanian