Semnarea Protocolului de colaborare cu Asociația Salvați Copiii

COMUNICAT DE PRESĂ
11.05.2021

Semnarea Protocolului de colaborare cu Asociația Salvați Copiii România
București, 11 mai 2021

Astăzi, 11 mai 2021, la sediul ANITP, a avut loc evenimentul de semnare a protocolului de colaborare între Agenţia Naţională Împotriva Traficului de Persoane și Asociația Salvați Copiii – România.
La activitate au participat: domnul comisar șef de poliție Maximilian NICOLAE, directorul ANITP, doamna Gabriela ALEXANDRESCU, președintele executiv al Asociației Salvați Copiii – România, domnul comisar șef de poliție Marius Daniel BURCEA, șeful serviciului Cooperare Interinstituțuinală și Proiecte Naționale de Prevenire din cadrul ANITP, precum și doamna Anca STAMIN, coordonatorul Programului Copii cu Părinți Plecați la Muncă în Străinătate, implementat de Asociația Salvați Copiii – România.
Protocolul vizează cooperarea în domeniul prevenirii traficului de persoane și a traficului de minori și își propune derularea unor activități comune adresate copiilor, parinților și profesorilor, la nivel local, regional și naţional, în vederea informării și conștientizării cu privire la riscurile şi implicaţiile asociate traficului.
În egală măsură, parteneriatul urmărește desfășurarea unor acțiuni informativ-preventive care să abordeze pericolele la care pot fi expuși copiii prin intermediul internetului și al rețelelor de socializare.
Semnarea acestui protocol de colaborare se circumscrie strategiei ANITP de consolidare a parteneriatului cu societatea civilă în vederea eficientizării demersurilor de prevenire a traficului de persoane.

Informaţii de background:

Agenţia Naţională Împotriva Traficului de Persoane evaluează şi monitorizează, la nivel naţional, activitatea desfăşurată în domeniul luptei împotriva traficului de persoane, îndeplinind rolul de raportor naţional.

Asociația Salvați Copiii – România, în calitate de membru al Save the Children, cea mai mare organizaţie independentă din lume care promovează drepturile copilului şi care cuprinde 30 de membri şi desfăşoară programe în peste 120 de ţări, dezvoltă programe educaționale, de protecție socială și de promovare a drepturilor copiilor, asumându-și misiunea de a obţine progrese importante privind modul în care copiii sunt tratați și producerea schimbărilor imediate și de durată în viaţa acestora.

Informaţii suplimentare:
Facebook: Agentia Nationala Impotriva Traficului de Persoane
Website: anitp.mai.gov.ro, Youtube: ANITP Romania,
Telefon: 021-303 70 80 / int 15470, Fax: 021-319 01 83, E-mail: presa.anitp@mai.gov.ro

Facebook: Salvati Copiii Romania
Website: salvaticopiii.ro, E-mail: secretariat@salvaticopiii.ro
Telefon: +40 21 316 61 76 / +40 744 360 915, Fax: +40 21 312 44 86.