Traficul de Minori Are Fețe Ascunse!

Astăzi, 18.10.2010, Inspectoratul General al Poliției Române, prin Agenția Națională Împotriva Traficului de Persoane, lansează Campania de Prevenire a Traficului de Minori Exploatării Copiilor Folosește Internetul cu grijă… Traficul de Minori Are Fețe Ascunse!
Sub sloganul Folosește Internetul cu grijă…! Traficul de minori are Fețe Ascunse ! campania se desfășoară în cadrul proiectului JLS/2007/DAP-1/174 30 „Raising awareness and Empowerment Against Child Trafficking”- “Creșterea gradului de conștientizare și responsabilizare împotriva traficului de copii”.
Proiectul este coordonat de către ONG Salvați Copiii Italia, cu fonduri prin grantul de finanțare DAPHNE având caracterul unui proiect transnațional implementat în 4 țări: Italia, Bulgaria, România și Danemarca.
Agenția Națională Împotriva Traficului de Persoane are calitatea de partener în cadrul proiectului și este instituția responsabilă de implementarea acestuia pe teritoriul României.

Campania urmărește creșterea conștientizării la nivel național cu privire la riscurile aferente utilizării necorespunzătoate a mijloace tehnologice (internetul, telefonul mobil, aparate video și foto, etc) și se desfășoară pe o perioadă de 6 luni, începând cu data de 18.10.2010.
Pentru desfășurarea activităților prevăzute în cadrul campaniei au fost produse un spot animat, afișe și alte tipuri de materiale de sensibilizare și informare a grupului țintă.

Campania va avea două componente:
– Virtuală: popularizarea imaginii campaniei, a mesajului și a clip-urilor create în cadrul campaniei prin intermediul retelelor sociale și prin intermediul site-ului anitp.mai.gov.ro
– Clasică: activități ale Centrelor Regionale ANITP de diseminare a materialelor informative în unități de învățământ.