Vizita OSCE

ANITP a primit vizita doamnei Ambasador Madina JARBUSSYNOVA,

Reprezentant Special şi Coordonator pentru combaterea traficului de persoane al OSCE  

Bucureşti, 12-13 septembrie 2016

 

Agenţia Naţională împotriva Traficului de Persoane a primit vizita de follow-up a doamnei Ambasador Madina JARBUSSYNOVA, Reprezentant Special al OSCE şi Coordonator pentru combaterea traficului de persoane, ce a avut loc în Bucureşti, în perioada 12-13 septembrie 2016.

Delegaţia OSCE a fost formată din doamna Ambasador Madina JARBUSSYNOVA, Reprezentant Special al OSCE şi Coordonator pentru combaterea traficului de persoane, domnul Claudio FORMISANO Director de programe şi doamna Tarana BAGHIROVA, ofiţer responsabil cu vizita de ţară.

Vizita a avut ca scop evaluarea progresului realizat de ţara noastră de la vizita anterioară ce a avut loc în perioada 09-12 septembrie 2013 şi reprezintă un instrument util prin care se acordă asistenţă Statelor Membre prin cooperare şi consultare în vederea implementării angajamentelor OSCE şi a Planului de Acţiune OSCE pentru combaterea traficului de persoane.

Organizarea acestei activităţi a prezentat un interes deosebit din perspectiva promovării rezultatelor naţionale înregistrate în lupta împotriva traficului de persoane şi a cooperării regionale pe linie antitrafic.

Doamna ambasador Madina Jarbussynova a evidențiat eforturile realizate de România în ultimii trei ani pentru îndeplinirea obiectivelor stabilite în Strategia Naţională împotriva traficului de persoane pentru perioada 2012-2016, document strategic care este în concordanţă cu priorităţile Uniunii Europene.